Vår kennel-Välkommen

Kennel Youngsteps

Välkommen ...

... till en liten presentation av vår kennel. "Vi" är Hillevi & Kalle Andersson. Kennel Youngsteps är en mindre kennel som föder upp dvärgschnauzer svart/silver. Vi bor på landet och här har vi tillgång till stora ytor, uppskattade av vår hundflock men också härliga skogsrundor där vi kan promenera med hundarna. Aktivitet i gemenskap med hund är fantastiskt härligt och stimulerande tycker vi.

Vår hundflock består både av hanar och tikar och de finns presenterade var för sig här på hemsidan.

Jag är utbildad hundinstruktör, klickerinstruktör och har också ett uppdrag som mentor vid utbildning av terapihundsteam. Utöver instruktörsutbildningar har jag också gått Svenska Kennelklubbens uppfödarutbildning. Kalle har gått flertalet utbildningar då hans stora intresseområde är pälsvård och trimning.

Detta är kunskaper som vi förstås delar med oss av till våra valpköpare.

Du/ni som är intresserad av att köpa valp.

Så här gör vi...

  • För varje valpkull reserveras valp/-ar för kennelns räkning (stannar i kenneln eller flyttar med avtal).

  • Kenneln har en intresselista, som den som är intresserad, är välkommen att sätta upp sig på, efter att vi har pratats vid i telefon eller träffats. I listan noteras namn adress, telnr, e-post och ev information som t.ex "har haft hund tidigare eller önskar helst hanvalp" etc.

  • Om du skickar ett mejl så läser jag det och kommer förmodligen be dig att slå mig en signal. Vi träffar gärna våra ev. blivande valpköpare och vi tror att du/ni också är intresserade av en träff.

  • Att skriva upp sig på intresselistan innebär INTE att man har reserverat, eller har garanti för någon valp.

  • Intresselistan är ingen turordningslista när val ska göras vem/vilka som blir valpköpare, den rätten är ett förbehåll som vi tar oss. Det är andra kriterier som är avgörande. 

  • Jag vill till exempel inte att valpen/hunden ska ha för många timmars ensamtid på dagarna, som ett exempel.

  • Om du/ni skrivit upp dig/er på kennelns intresselista  men ångrar dig/er, eller av andra skäl ej längre vill stå kvar på listan. Då är jag väldigt tacksam om du/ni hör av dig/er och meddelar det.

Välkommen att läsa vidare om valp från oss och vår kennel och om våra valpplaner,

men också vilka valpar som hittills har kommit till världen  här hemma.

Vi vill också ge lite information till dig/er som valpköpare.